gurmánské zážitky

Vídáme to úplně všude. V časopisech, v televizi, na reklamách no prostě na každém rohu. Mluvím o jídle. Tím nemyslím nějaký Cheesburger z Mc‘Donaldu. Mám na mysli opravdu kvalitní jídlo.

Úlohou takového jídla není nasytit. Troufám si tvrdit, že to je až na nějakém třetím místě priorit. Nejdůležitější je u kvalitního jídla (které se za něj alespoň vydává) zaujmout a poskytnou gurmánský zážitek. Ruku na srdce, ale kdo z Vás už někdy jedl ve vyhlášené restauraci, kde si neobjednal svíčkovou s 8 knedlíky, ale něco speciálního, co si doma ani s největší snahou prostě nepřipraví. Jde totiž o velmi složitý postup, který vyžaduje velkou zkušenost a znalost přípravy. A i když je příprava jednoduší, tak stále nemůžeme dosáhnout kvality, s kterou připraví jídlo vyhlášený šéfkuchař.

Ovšem není tak jednoduché vybrat správný podnik – restauraci. Spousta z nich se sice nazývá vyhlášenými, ovšem jen pár z nich právem. Mohu jen doporučit pořádně hledat podle vybraného města, protože vypisovat sem ty nejlepší by bylo nadlouho. Dobré je sledovat komentáře jiných lidí nebo prestižní ocenění. V současné době je populární pořad Ano, šéfe! se Zdeňkem Pohlreichem. Ten oceňuje a kritizuje restaurace po celém česku.

Existují i speciální agentury, které se specializují právě na gurmánské zážitky. Nabízí výhodné slevy a celkový servis.

Štítky: ,

Leave a Reply